Friday, July 18, 2008

Kristen doktrin støtende på muslimer, sier Erkebiskop av Canterbury

Viktige elementer i kristen doktrin er støtende for muslimer, Erkebiskop av Canterbury har sagt i et brev til islamske lærde.

Ben Farmer | Telegraph.co.uk, July 16, 2008 Ben Farmer | Telegraph.co.uk, 16 juli 2008

Dr Rowan Williams også snakk kritisk av voldelig fortid både religioner og kristendommen er avskaffelse av sin fredelige opprinnelse.

Hans kommentarer kom i et offentliggjort brev til islamske ledere, som er ment å fremme tettere dialog og forståelse mellom de to trosretninger.

Men de kommer bare måneder etter Dr Williams ble tvunget til å avklare kommentarer der han sa at enkelte deler av islamsk lov vil "uunngåelig" tas i bruk i Storbritannia.

Kommentarene er også gjort som en gang et tiår Lambeth Conference begynner i Canterbury. Opptil en fjerdedel av løperne er boikotte arrangementet, som den anglikanske kirken står overfor fortsetter divisjonen over utgaver av kvinner løpere og homofile prestene.

Den omfattende brev som dekker vanskeligste spørsmålene inkludert religiøs frihet og religiøst-inspirert vold som svar på et dokument skrevet i fjor av muslimske vitenskapsmenn fra 43 land.

Diskusjon om forskjeller mellom religioner, Dr Williams erkjenner at kristen tro i treenigheten er "vanskelig, noen ganger støtende, for muslimer".

Treenigheten er kristen doktrin angivelse Gud eksisterer som Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd og konflikter med islamske undervisning at det er en all-mektig Gud.

Uttaler seg om historien til de to religioner, Dr Williams sa de hadde vært altfor ofte forveksles med Empire og kontroll.

Han sa: "Til tross for Jesu ord i Johannesevangeliet, kristendommen har blitt forfremmet at poenget med sverd og lovlig støttes av ekstreme sanksjoner, til tross for Qur'anic axiom, Islam har blitt støttet på samme måte, med ekstreme straffer for å forlate det, og sivil handikap for dem utenfor troen.

"Det er ingen religiøs tradisjon som er unntatt fra slike fristelser, og slike feil."

Han fortsetter: "Hva vi trenger som en visjon for vår dialog er å bryte gjeldende sykluser av vold, for å vise verden at tro og tro alene kan virkelig bakken en forpliktelse til fred som definitivt abandons det fristende men dødelige syklus av gjengjeldelse i som vi bare imitere hverandres vold. "

Den 17-siders brev, kalles et vanlig ord for Common Good, er svar på et brev fra muslimske ledere skrevet i september i fjor.

Det bokstav, et vanlig ord mellom oss og deg, ble undertegnet av 138 muslimske lærde å erklære felles interesser mellom de to religioner.

Dr Williams beskrevet den muslimske dokument som gjestfri og vennlig, og la til: "Ditt brev kunne neppe vært mer betimelig, gitt den voksende bevissthet på at fred i hele verden er dypt Entwined med mulighet for alle mennesker av tro overalt å leve i fred, rettferdighet, gjensidig respekt og kjærlighet. "

Hans egen tett og grundig brevet ikke nevne sharia islamsk lov i det hele tatt. Han har mottatt omfattende kritikk fra politikere og andre prestene for hans kommentarer i februar og senere fortalte General Synode han tok ansvar for sin "unclarity" og "villedende" valg av ord.

No comments: