Sunday, December 07, 2008

Systematisk tortur av palestinere dokumentert i 80-siders rapport


Uruknet.info, December 1, 2008 Uruknet.info, 1. desember 2008

Nablus / PNN - Bruken av tortur og dårlig behandling av den israelske myndigheter mot palestinerne er ikke noe annet enn en systematisk og omfattende prosess, sier en menneskerettigheter rapporten utstedt i dag.

Koalisjonen mot Tortur sier at Israel enten er uvillig eller ute av stand til å oppfylle sine forpliktelser under konvensjonen mot Tortur.

Gruppen av 14 palestinske og israelske menneskerettigheter organisasjoner skriver i sin årsmelding for 2008 at den har registrert bevis for en handling, medvirkning eller unnlatelse av faktum eller toll på en del av staten tjenestemenn på alle nivåer. Den skyldige parter omfatter medlemmer av hæren, etterretning, politi, rettsvesen og andre offentlige greiner. Koalisjonen sa at situasjonen er neppe bedre i det kulturelle av impunity og immunforsvar som hersker i Israel.

I sin årsrapport for 2008, det Koalisjon mot Tortur - en koalisjon av 14 palestinske og israelske organisasjoner for menneskerettigheter - utarbeidet en intensiv studie som omfattet et kritisk analysen av Israel etterlevelse av konvensjonen mot Tortur og annen grusom, umenneskelig eller nedverdigende Behandling eller straff (konvensjon mot Tortur). Rapporten undersøker videreføring av Israels bruk av systematisk tortur, enten det er på okkupert palestinsk territorium eller i israelske grenser.

Ifølge mandatet av koalisjonen mot tortur, årsrapporten er basert på materiale som tilbys av koalisjonen til FNs komité mot tortur i september 2008. Dette tiltaket kommer før begynnelsen sine jevnlige gjennomgang av Israel etterlevelse av konvensjonen mot Tortur planlagt for mai 2009. Kroppen i rapporten, som er en oversikt utarbeidet av medlemmene av koalisjonen, inkluderer mer enn 80 sider av vitnemål og utdrag av vitnesbyrd.

Mens du klargjør rapporten Koalisjonen studert bruk av tortur og dårlig behandling av den israelske myndigheter mot palestinerne fra det øyeblikket av arrest gjennom perioden med etterforskning og forvaring, samt bruk av tilståelser i militære domstoler som ble oppnådd under duress . The report also talks about the following issues: Rapporten taler også om følgende problemstillinger:

- Bruken av tortur og dårlig behandling i ikke-tradisjonelle betingelser, inkludert riving av hus og beleiring av Gaza og den israelske sikkerhetstjenestene ikke slik at pasienter fra å forlate Gaza for å søke medisinsk behandling.

- De fortsatte adopsjon av enslig confinement politikk og forebygging av Palestinian detainees fra mottak haster juridisk bistand.

- Den diskriminerende politikk i lov og anvendt praksis på palestinske fanger, sammenlignet med israelske borgere.

- Den immunitet nytes av Shin Bet etterforskere, politifolk og medlemmer av den israelske hæren som tortur og dårlig behandling av den palestinske detainees, inkludert barn fra fylte tolv.

- En lovgivende unntak som tillater at medlemmer av Shin Bet for å ikke følge lover og forskrifter som gir for bruk av audio og video-opptak under granskingen av palestinske fanger som er tilfellet i andre undersøkelser.

- Svikt i Israel for å utestenge bruk av tortur og dårlig behandling i nasjonal lovgivning som anbefalt av FNs komité mot Tortur som er tillagt å enforcel statens forpliktelser under konvensjonen mot Tortur.


:: Article nr. :: Artikkel-nr. 49235 sent on 01-dec-2008 19:34 ECT 49235 sendes på 01-des-2008 19:34 ect
www.uruknet.info?p=49235 www.uruknet.info?p=49235

Link: english.pnn.ps/index.php?option=com_content&task=view&id=4119&Itemid=28 Link: english.pnn.ps / index.php? Alternativet = com_content & oppgaven = vis & id = 4119 & Itemid = 28


Possibly related posts: (automatically generated) Muligens relatert innlegg: (automatisk generert)

No comments: