Wednesday, January 05, 2011

Israel forbereder seg på en ny storkrig


Det israelske forsvaret mener landet bare vil ha 10 til 12 minutters varsling ved et iransk rakettangrep. En storkrig i Midtøsten vil da være et faktum, fremgår det av Wikileaks-dokumenter.

AVAFTENPOSTENS UTENRIKSREDAKSJON, Aftenposten, 3. januar , 2011
Les også:
Nye jagerfly vil koste 12 milliarder mer
Wikileaks: Israel har 100 bunkerknusere
En langdistanserakett av typen Shibab avfyrt under en øvelse på ukjent sted i Iran høsten 2009. To måneder senere uttrykte en israelsk general bekyming overfor en amerikansk kongressdelegasjon om at Iran har 300 slike raketter som kan nå Israel.En langdistanserakett av typen Shibab avfyrt under en øvelse på ukjent sted i Iran høsten 2009. To måneder senere uttrykte en israelsk general bekyming overfor en amerikansk kongressdelegasjon om at Iran har 300 slike raketter som kan nå Israel.  
Den 15. november 2009 hadde en amerikansk kongressdelegasjon under ledelse av demokraten Ike Skelton et møte med sjefen for den israelske generalstaben, Gabi Ashkenazi. Under møtet fastslo den israelske toppgeneralen at Iran har 300 Shihab-raketter som kan nå Israel.

Varslingstiden ved et iransk angrep vil ikke være mer enn 10-12 minutter. 

- Rakettrusselen mot Israel er mer alvorlig enn noensinne. Derfor legger Israel så sterk vekt på rakettforsvar, sa Ashkenazi ifølge et hemmeligstemplet notat fra den amerikanske ambassaden i Tel Aviv til det amerikanske utenriksdepartementet.

Dokumentet fra samtalene mellom Ashkenazi og Skelton, samt et stort antall andre dokumenter fra samme tidsperiode som Aftenposten har fått tilgang til, etterlater ett klart budskap: Det israelske forsvaret er i full gang med å forberede seg på en ny krig i Midtøsten. Overfor amerikanske representanter slår toppledere innen Israels forsvar og etterretningsvesen fast at selv om trusselen fra Iran er alvorlig, er trusselen fra de iranskstøttede islamistgruppene Hamas og Hizbollah, henholdsvis på Gazastripen og i Libanon, den mest akutte. Rakettene fra de to islamistgruppene har langt større nøyaktighet enn det iranske ballistiske raketter vil ha, fremgår det.

Continues >>

See also, Juan Cole, Israel Plans Total War On Lebanon, Gaza
Post a Comment