Thursday, September 29, 2011

Palestinians 'extremely dissatisfied' with pro-Israel Tony Blair (in Norwegian)


Midtøstenutsendingen kan presses ut av jobben fordi han anses som altfor pro-israelsk.

AV KRISTOFFER RØNNEBERG , Aftenposten, 29. september, 2011
Les også:
Den tidligere britiske statsministeren har vært utsending for den såkalte “Kvartetten”; Storbritannia, USA, Russland og EU – siden 2007. Helt siden starten har elementer i den palestinske ledelsen vært skeptisk til at Blair fordi de har ansett ham som ubalansert i sitt syn på konflikten mellom Israel og de palestinske områdene.
Nå har begeret rent over, sier flere palestinske ledere til den britiske avisen The Daily Telegraph.

- Vi har vært svært misfornøyde med ham helt siden han ble utsending, men spesielt de siste ukene, sier en kilde i den palestinske ledelsen til den britiske avisen.

Årskaen til at misnøyen har økt de siste ukene, skal være at Blair har jobbet hardt for å få europeiske land til å stemme imot forslaget om å gi Palestina anerkjennelse i FN som en egen, selvstendig stat.

Enstemmig avgjørelse

Denne uken skal ledelsen, trolig med palestinernes president Mahmoud Abbas i spissen, samles for å drøfte hva de skal gjøre med Blair. Ifølge The Telegraph ligger det et forslag på bordet som går ut på å fryse den tidligere statsministeren ute – å gjøre ham til en “persona non grata”.

Det vil i så fall gjøre det svært vanskelig for Blair å fortsette som Kvartettens midtøstenutsending.

Kilder i den palestinske ledelsen forteller den britiske avisen at avgjørelsen trolig vil bli tatt, og at den vil være enstemmig.

Det er ikke bare anonyme palestinske tjenestemenn som nå angriper Tony Blair. I forrige uke, da president Abbas sa frem forslaget om FN-anerkjennelse i New York etter å ha vært utsatt for massivt press fra USA til ikke å gjøre det, anklaget flere palestinere Blair for å løpe USAs og Israels ærend.

- Han høres til tider ut som en israelsk diplomat, sa Nabil Shaath, en høytstående palestinsk forhandler.

Continues >>
Post a Comment